En Fantastisk Blogg om Rollspel
Random header image... Refresh for more!

Duergars påverkas oxå av Ipred

Efter en kort vila, tar sig hjältarna vidare genom dörren djupare in i Durgarfästet. På andra sidan dörren finns en korridor, Xyronna ger tecken åt de andra att stå helt stilla och inte röra sig, när hon försiktigt försiktigt som bara en rouge kan tar sig ner för gången sökande fällor.

Efter 10 minuter når hon målet, fem meter bort i korridoren som slutar i en dörr. Det gäller ju att vara mycket försiktig påpekar hon samtidigt som hon ignorant gläntar på dörren utan en enda tanke på att fällor även kan placeras på dörrar.

Denna gång hade äventyrarna tur och ingen fälla utlöstes. På andras sidan dörren finns ytterligare en hall med två mindre dörrar och en större dubbeldörr.

Xyronna blir ännu en gång framskickad för att avgöra hoten bakom de olika dörrarna. Efter lite lyssnande har äventyrarna döpt dörrarna efter de logiska namnen. Sopp-rummet efter det ”slurpande” ljudet som hördes därifrån, Tysta rummet ja för att det var just tyst och Köket därifrån det hördes slammer från grytor.

Till skillnad från alla äventyrarnas val tidigare, så väljs faktiskt det tysta rummet först för engångs skull, men de blir snart besvikna då de upptäcker att det är ett större matförråd. Glada i hågen så fyller de på sina matförråd (de har ju faktiskt varit på resande fot i säkert 3 timmar nu) och det var lika längesen de faktiskt åt på Halfmoon Inn.

Med fulla matpåsar tar de sig ann nästa rum i ordningen, och vart går man inte efter att man hämtat mat, precis mot Köket.

Efter lite tissel och tassel utanför dörren mellan Zektol och Xyronna sliter Zektol upp dörren och Xyronna voltar in med knivarna i högsta hugg vrålande.
– Ge oss mat eller så sticker jag kniven i er! (http://www.youtube.com/watch?v=Vw_HaFJTiZk&feature=related )

Inte kort efter kommer Zektol också genom dörren brölande, – Men inga grönsaker… (Ja våra hjältar är inte alltid så bra på att intimidera).

Som tur var befann sig bakom dörren två människor i slitna kläder, som tittar upp på sällskapet som kommer genom dörren och säger med lite osäker röst.
-Är ni hungriga?

Hjältarna blir genast mycket trevligare och plockar fram sin lista på folk som försvunnit från Winterhaven, till sin besvikelse är dessa personer inte med på listan utan det visar sig att de kommer från Fallcrest. Tankarna flyger runt i Xyronnas huvud, hmm om man smälter deras ansikte med syra så kanske de kan passera som någon som försvunnit, men hon väcks snart ur sina tankar av att hon får ett förkläde kastat på sig. Ingen vet vad han hade för planer med detta men även Zektol fick ett förkläde. De båda slavarna förklarade att inne i matsalen sitter en jätteful duergar vars namn inte får spridas pga av ipred, och hans hjälpreda, upppassade av en annan slav.

Efter att Zektol fått på sig det alldeles för lilla förklädet och slav kockarna fått ta skydd i matförrådet välter äventyrarna ner en stor hög grytor. Från matsalen hörs genast effekt.

-Vad håller de på med, det var det sista de gör i sina liv.

Tunga steg hörs och äventyrarna gömmer sig för att hjältemodigt kunna slå den som kommer in i ryggen.

Dock lyckas de inte gömma sig speciellt bra utan den stora Durgaren ser hotet och striden är ett faktum. Det börjar som alltid så bra för äventyrarna som den ena efter den andra missar sina attacker. Zektol placeras i dörröppningen för att hålla Dvärgen borta från köket, till sin hjälp finns även 2 andra dvärgar som försöker gå runt och ta gruppen i ryggen.

Men detta sätter Zyronna stopp för med sitt hemma gjorda recept. Ta valfritt köksredskap, stoppa in i låset vrid om snabbt och hårt, toppa sedan med valfri Durgar förbannelse.

Striden fortgår och den store krigaren blir efter att fått ordentligt med stryk ännu större, han växer till sin 4 dubbla storlek (alla vet ju att om en dvärg växer dubbelt blir han ju bara stor som en människa)

Detta får han nu bittert ångra då han lite fastklämd i dörröppningen får slåss, vilket begränsar hans attack förmåga avsevärt.

Äventyrarna lyckas även denna gång ha ihjäl alla fiender utan allt för stora skador, och de sätter sig i mat salen för att pusta ut.

Från matsalsrummet leder ytterligare en dörr, som tar dom vidare till ett rum trofé rum, en snabb blick visar att dess dvärgar är hårdare än äventyrarna trott, här finns uppstoppade Basilisk och en Mindflyer. Rummet vaktas av ytterligare två Durgars, som ej heller dom har en chans mot gruppen och slutar som sina bröder i tidigare rum.

Slavarna har tidigare berättat att bakom dörrarna som leder från detta rum finns en av två broar som leder till huvudfästet.

Arillas beslutar sig för att försegla dörrarna mot broarna med magisk kraft så endast personer med rätt lösenord eller rätt ras kan passera in och ut.

0 comments

There are no comments yet...

Kick things off by filling out the form below.

You must log in to post a comment.