En Fantastisk Blogg om Rollspel
Random header image... Refresh for more!

Paldemar lägger sig i

Luften är torr och kvav inne i rummet, tunga andhämtningar ekar mellan de gulnande stenväggarna. Stenplattorna har törstigt druckit blod som spillts för blott några sekunder sedan. De känner sig nertyngda av dessa livlösa kroppar, så många orcher och en stor ogre. De längtar efter frihet. Efter såpa, kvastar, ljus, värme, glädje, storhet. Svunna tider.

Jägaren, tieflingen, magikern och den lille goblinen har satt sig ner för att hämta andan; stirrandes mest ut i ingenting, tankarna långt borta. Den storvuxne dragonbornen torkar det sista blodet av sin svärdsklinga och sedan går han fram till den ljusa grönklädde alvkvinnan. Med sin helande kraft lugnar hon krigarens sår och stillar sinnet. Hon är vår vän. Längre bort, bara lite längre bort är det du söker, vän.

Alvkvinnan trött på tieflingens finkammande i rummet efter värdesaker, går snabbt ut genom två massiva järndörrar. En korridor på andra sidan. Identiska dörrar på motsatt sida och längre ner till vänster i korridoren ett till par kraftiga dörrar. På lätt fot tar hon sig över stengolvet och lägger ett spetsigt öra intill dörren mitt emot. Det hörs som mycket eld där inne och en väldigt arg duergar skäller på någon. Han låter mäktig och hotfull. Den andra dörren, den andra. Rädda de oskyldiga först.

Hon vänder sig om och får syn på tieflingen som smyger sig in i korridoren och ler lite åt alven. Tieflingen smyger sig bort till den andra dörren och där hör hon hesa röster. “Låt oss ta några av dessa och krossa deras ben! Låt oss gnaga lite på deras fingrar! Låt mig göra det!” Tiefligen viftar frenetiskt åt de andra i gruppen som tittar fram genom dörren de kom från. Alla samlas vid tieflingen som signalerar att dörren är öppen.

Med ett brak sparkar dragonbornen in dörren och springer vrålandes in. De onda i rummet finner sig överraskade. Två stycken spiked devils flappar omkring i detta stora rum, några bastanta duergars sliter fram sina stridshammare och makigern smiter bort till vattenbassängen för att hålla sig på behörigt avstånd.

I två stora urgröpta hål i marken tittar det fram slavar genom gallret. De tittar förväntansfullt på nykomligarna.

Och sannerligen, Asmodeus var inte på de onda varelsernas sida denna dag. Vattnet vill så gärna dränka duergars och eladrinen fattar det kvickt. Många, många gånger åker både duergar-magikern i vatten och även hans beskyddare. Vattnet lyckas inte dränka dom men känner sig nöjd med sin insats ändå. Påhejat av lite mossa och lavar vid kanten.

14 fångar friges och alven pysslar om de som behöver ses till. Läget ser lungt ut ett tag. Men den vigilanta jägaren signalerar snart att mer trubbel är på väg och alla fångarna gömmer sig igen.

Rangern backar bort från dörren och duergars börjar välla in. Denna striden blir än svårare eftersom en Paladin av Asmodeus tro står stadigt. Motståndet besegras och bara Paladinen är kvar på slutet. Men Mirkelmoor Grimerzuul inser att detta äventyrargäng är allt för mäktet för honom, så han ger sig. Rätt och slätt ber han för sitt liv och erbjuder rikedomar och fri lejd ut ur stället. Och framförallt ledtråd till vart den eftersökte Paldemar befinner sig.

Paldemar ser ut att ha blivit seriöst korrupt och har samröre med Blackfang Gnolls dit två slavar sålts på hans begäran. För blodsoffer till Genugo!

En amulett och en liten summa guld avkrävs Paladinen. Även kvitto på slavarna och förvånantsvärt nog en karta till duergars stora stad ritas efter en förvirrande diskussion.

Gänget återvänder glatt med fångarna och får dom att bada sig för att sedan hysa in dom på värdshuset för att få sova i sköna säng och få ordentligt med mat.

Det rapporteras till Orontor i tullhuset och sen flyter kvällen på i glada vänners lag. Tills Ninaran dyker upp i skuggorna och framför ett brev till oss. En inbjudan om ett samarbete, för bra för att vara sant. Men gruppen bestämmer sig för att ta betet.

Nästa morgon bär det av till platsen brevet sa som mötespunkt. Lång ner i en gång, in i en trång väg och där uppnar sig ett stort grottrum med många stora stenbumlingar.

Nu följer vad spelledaren klassat som en pinsamhet. Striden. Irea upptäcker de två tieflingsarna som gömmer sig på en höjd och grillar dom excellent med en sällan skådad crit-kraft. Så de försvinner fort. Sen är det två contructs – Bronze Warders som sinkar takten på slakten. Men till slut ligger de båda fullstädigt förstörda i två högar på golvet.

Gruppen plockar två kontroll-halsband från tieflingarna och rycker på axlarna. Även några dukument rekvieras som innehåller väldigt intressant information – speciellt om Paldemar.

Nu ska gnollsen hittas.

0 comments

There are no comments yet...

Kick things off by filling out the form below.

You must log in to post a comment.