En Fantastisk Blogg om Rollspel
Random header image... Refresh for more!

Grisen lever!

Doften av nybakat bröd på morgonen och lite öl att släcka törsten med, detta är vad man vaknar upp med. Vi sitter här allihop och planerar vad vårt nästa steg är, vi kommer snabbt fram till att vi ska följa kartan som vi hitta på thieflingsen.

Vi går genom gångarna, vi hör massor av konstiga ljud men inget hör eller ser oss, tysta är vi inte heller. Det måste vara Platinum draken som skyddar oss, det har gått 3 timmar och ett lite större rumm uppenbarar sig.

“Välkommna vänner, jag är här för att utfärda ett test för Baffomets gränslösa pakt”. Kort därefter så börjar underliga varelser att attackera oss, rummet är helt mörkt förutom Arillas darklight. Där är tre pelare i rummet och en gammal brunn.

Två skumma varelser från taket svingar ner vad som ser ut som deras armar som piskor och håller fast både mig och Thorbjörn. En varelse med intorkad hud och trasiga kläder tar sig också framåt, viftar vilt med sina klor mot närmaste mål. Arillas gör något som inte jag begriper, på något sätt så försvinner de två i taket och hamnar rakt ovanför brunnet. Dom faller rakt ner i brunner.

Samtidigt som detta händer hör vi hur golvet börjar spricka upp en bit bort och massor av tentakel-liknande armar skjuts upp från golvet, syns massor av små käftar på varje tentakel.

Striden varar inte så länge, när vi har oskadelig gjort samtliga fiender så hör vi ett poff. Något underligt djur dyker upp i tomma intet. “Jag kommer från Demo Gorgons hus och är här för att erbjuda 3 frågor, för ett pris förståss 100G per fråga.” Säger din underliga figuren. Arillas som verkar veta en del om dom säger att det är en Quasit demon.

En liten diskution börjas och vi funderar på vad vi ska fråga, det slutliga blir ‘Var finns Paldemar?’, ‘Kan du beskriva vägen till Paldemars torn?’ och ‘Vad finnes där för fällor på vägen till Paldemar?’.

Svar på fråga 1: Paldemar är i sitt torn.
Svar på fråga 2: Ja det kan jag… (en stunds väntan) Lanternernas väg, en sidogång där kan man hitta en hemlig gång.
Svar på fråga 3: Ni måste passera Vecna för att komma till Paldemars torn.

Vid första frågan så sträckte han fram handen för att få guldet, det tog imot lite för Xyronna men till slut så gjorde hon det. Vid andra frågan samma sak, “Det var 3 fråger för 100G” säger Xyronna, den lilla demonen går inte på det och säger en gång till “100G per fråga” med en mer bestämd röst.

Efter alla tre frågorna är besvarade så försvinner det på samma sätt som det kom.

Xyronna börjar smyga ner för en av korridorerna, kommer fram till en av dörrarna och lyssnar av den, hon hör ett gäng hyenor och vad som låter som en gnällande bebis. Hon skyndar sig bort till oss igen och berättar vad hon har hört. Vi ger oss av mot dörren, Thorbjörn lyssnar på dörren och säger att det är en gris där inne och inte ett barn.

Thorbjörn kommer då ihåg vad som hände när vi kom till pelarhallen, där kom upp en person som hade blivit av med sin gris. Vi går in i rummet och hyenorna direkt vänder blicken och springer mot Xyronna. Jag står precis bevid, dom verkar ignorera mig och bara gå på xyronna, jag ser ett gäng gnolls till höger. Hyenorna lever inte speciellt länge, när dom är borta så ger vi oss på gnollsen som även dom känns som om dom är lite klena.

Thorbjörn går bort till grisen som står i en inhängnad. Det är ingen liten gris, där är bensom sticker ut överallt på den och den känns nästan som massan är större vår ragedrake. Han går in till grisen och försöker lugna ner den. Irea går också fram till grisen och börjar plåstra om den.

Efter grisen är lugn så sätter vi oss ner och tar en liten paus. Under pausen så förändras hela rummet och vi ser en mörk plats som om vi skulle vara på ett helt annat plan, vi hör många konstiga ljud i bakgrunden, efter en stund så försvinner det och vi kommer tillbaka till rummet igen.

0 comments

There are no comments yet...

Kick things off by filling out the form below.

You must log in to post a comment.