En Fantastisk Blogg om Rollspel
Random header image... Refresh for more!

De har gått nu, Bax!

Tystare än ljus i vakuum smyger gruppen upp till den höga muren där de kan känna att spejarna står och tittar ut över området. Långsamt rör sig gruppen mot porten, Bax gör tecknet för halt och tecknar till Naivarah som smidigt som en spindel klättrar upp för muren för att få en överblick och se om hon på något sätt kan Oskadliggöra vakterna på murkrönet. Naivarah tittar snabbt in genom ett fönster, minst lika förvånad blir hon när hon står öga mot öga med en av de sex cyklopvakterna som just tittar ut genom fönstret hon valt att titta in i, han rycker tillbaks och Naivarah gör ett tappert försök att gripa tag i den som såg henne och slita honom  över kanten, tyvärr räcker inte hennes styrka till att rubba den nästa 3m långa varelsen.

Detta blir startskottet för resten av gruppen att rusa in på borggården och möta de faror som väntar där vilket i detta fall visar sig vara tungt bepansrade cykloper med sköld och svärd.

Bronweg är den första att rusa in, han låter sin hillebard begravas djupt i närmaste fiende och på sitt sedvanliga sätt släpar han fienden likt en trasa över borggården, så att Bax och Rieta snabbt kan följa upp hans hugg på den samme vars blod nu forsar fram.

De spjutbärande cykloperna tar alla sikte på varsin person och spjuten viner kring öronen på äventyrarna, den enda som klarar sig oskadd är Naivarah som snabbt som en vessla klättrat upp i säkerhet på taket dit spjuten inte kan nå henne, resterande får agera nåldynor.

Bronweg gör ett nytt utfall mot de sköldbärande cykloperna men blir störd av att ha två spjut i ryggen och slaget missar.

Berusade av sin framgång att använda de fruktade BÄD som nåldynor gör att de glömmer bort Naivarah som med en volt kastar sig in i rummet och fullkomligt bombardera fienden där inne med sitt armborst – detta dödar fyra av de sex cykloperna med spjut.

Rieta gör ett strategiskt utfall mot en fiendssköld för att få dess uppmärksamhet samtidigt som hon rör sig  runt honom vilket öppnar en lucka för Bax som låter sitt stridsgissel begravas djupt i kroppen som faller död ner i en hög av blod.

Ovetande om Bronwegs favorithobby vräker en cyklop ner ett eldfat över honom och Bax, de båda börjar brinna.

Stärkt av elden duckar Bronweg enkelt ett slag ifrån den andra cyklopen som nu kommit inom räckvidd. Även Rieta får ett slag en cyklop som hon missat att se.

Bax gör en cirklande rörelse samtidigt som han utmanar alla enögdningar på en stirrningstävling.
När han har deras uppmärksamhet tar han ett djupt andetag och öppnar munnen, där man kan vänta sig att  ännu en förolämpning skulle komma, kommer istället en kaskad av Is och blixtar som nästan helt tar livslusten ur cykloperna, Bax är inte sämre än att han snabbt följer upp med sitt stridsgissel och avslutar Lidandet för en av dom.

Bax gör ytterligare en attack, men något ur balans efter de senaste attackerna missar
han och cyklopen ser sin chans att slå tillbaks mot Bax som parerar denna attack med sitt huvud och stöper hårt i backen som en klubbad sälunge.

Spjutkastarna på muren vänder sin koncentration mot Rieta som får två spjut i sig, hon svarar med att åkalla de nio ringarnas helvetes eldar och som ett brinnandebloss förstörs cyklopen som orsakat henne skada.

Bronweg rusar över gårdsplanen för att hjälpa Bax, även han kommer i obalans av blod och is blandningen som täcker marken Detta utnyttjar cyklopen och placerar sin yxa i Bronwegs ben.

Naivarah avslutar livet för den stackaren som just satt spjut i Talron, Rieta tar fram sin medaljong och låter en Eldboll skjuta ut ifrån denna och skadar de tre återstående cykloperna på borggården.

Bax börjar yrvaket se sig runt efter att Talron låtit sin energi läka hans värsta skador. Detta får Cyklopen som  håller på att leta igenom hans kropp en ny orsak att begrava sin yxa i hans kropp och det blir återigen svart för Bax.

Två cykloper slår mot Bronweg som försöker koncentrerar sig på att ta ut en ny riktnings för att rädda Bax igen, det ena slaget lyckas han undvika men tar en träff av den andra när han sätter fart mot Cyklopen som just nergjort Bax, och med sin hillebard avslutas livet för denne.

Rieta låter galenskapen fylla de två cykloperna huvud som just slagit mot Bronweg och tankarna på vackra blommor och gulliga kattungar får det att bli för mycket deras blodkärl exploderar och de dör med ett fånigt leende på läpparna.

Några välriktade skott ifrån Naivarah avslutas även den sista cyklopens liv…

Gruppen samlas runt Bax, Talron säger till Bax
– Fienden har gått nu, du kan sluta låtsas sova…

0 comments

There are no comments yet...

Kick things off by filling out the form below.

You must log in to post a comment.