En Fantastisk Blogg om Rollspel
Random header image... Refresh for more!

Så tuktas en drake

De förtvinade svarta träden avslöjade att de närmade sig den plats där Draken borde finnas enligt den beskrivning äventyrarna fått. Under färden har både en och två planer framkommit men alla har skrotats redan innan de kommit ut ur munnen.

Uppe på en klippa kan de se draken sitta studerande en hög med kistor som skimrar magiskt och förtrollande. En gren knäcks, koncentrationen bryts och draken lyfter och låter sin andedräkt av frätande syra spruta över äventyrarna som hals över huvud kastar sig i skydd och undviker att ta någon som helst skada.

Bax är den som snabbast är på benen och flyger över draken för att kunna anfalla den i ryggen tre snabba slag med sitt stridsgissel vilket två träffar och den tredje glider av drakens mörka svarta skal och får drakens svans att göra en svepande rörelse och slå till Bax så han flyger bakåt av kraften. Bax svarar med att fylla drakens område med en storm av blixtar och kyla ifrån sin mun.

Rieta låter sitt svärd begravas djupt in i drakens kropp och skadorna gör att han inte kan slå lika hårt längre.
Bronweg gör sitt utfall men den attacken undviker draken, på samma sätt som Bronweg undviker svansen som draken sveper mot honom.

Mörkret kring draken tätnar och ett område kring honom blir svartare än badvattnet efter Bronweg. I skydd av mörkret sträcker draken ut sin hals och tar ett stycke av Bax samtidigt som han låter sina klor begravas i Rieta och riva upp sår i hennes enkla tygkläder. En syrabolt träffar Talron och hans kläder börjar fräta om bara några sekunder kommer den fräta bort den känsliga alvhuden och lämna ett stort sår! Rieta inser detta och rusar till räddning och tillsammans med Talron lyckas de skrapa bort det.

Bronweg fortfarande famlande i mörkret lyckas träffa draken med sådan kraft att draken flyger ut ur mörkret och Naivarah får fri sikt till honom och sätter ett lod som slår djupt in i den väldiga bestens kropp. Samtidigt som Bax cirklar runt draken och ger den en smäll på nosen med sin sköld så den blir helt vimmelkantig samtidig som han kopplar ett grepp runt halsen på den.

Talrons lyser på draken med Avandras ljus som hindrar dess muskler att röra sig full ut och på detta sätt bromsas drakens attacker att göra lika mycket skada.

Men detta hindrar inte draken ifrån att ännu engång försvinna in i det magiska mörkret som uppstår kring honom samtidigt som Bax får hela sin arm dränkt i samma frätande syra som Talron lyckligtvis klarade sig ifrån.
Även denna gång rusar Rieta till undsättning för att skrapa bort syran innan den hinner få fäste men då armen är inne i drakens mun hjälper det inte denna gången. Även Talron försöker få loss armen innan de löses upp men även detta misslyckas.

För att draken inte ska stå kvar i mörkret börjar Naivarah beskjuta draken som för att inte bli träffad måste flytta sig i skydd, vilket ger Bronweg en öppning och med sin hillebard slungar han iväg draken långt bort som av skadorna börjar blöda ordentligt och i sitt raseri sprutar syra på alla i närheten som tack vare att han blivit iväg slungad bara är Bronweg.

När draken inte längre är nära lyckas Bax skrapa av syran och bli ren. Detta får draken ännu engång att bli vansinnig och han lyfter ifrån marken på sina vingar och ställer sig i mitten av gruppen och vrålar ut ett is blodande skri som får alla utom Bronweg och Naivarah att frysa till och bara stå och skaka.

Naivarah låter återigen sina boltar beskjuta draken samtidigt som Bronweg börjar tugga fradga och gå bärsärkagång emot draken med sin hillebard.

Stridsvrålet ifrån Bronweg får de andra att vakna till sanns igen och Rieta gör sitt förvärv och begraver sitt svärd djupare in i drakens kött än någon annan tidigare gjort. Detta får draken helt att tappa stridsförmågan och han ger sig!

Efter att förhört draken på BÄDs vis har den för en gångs skull kommit fram det inte var draken som hade fått i uppdrag att samla Fomorierna utan han hade bara hjälpt till att samla de andra raserna.

För att visa sin välvilja tvingas draken att ta bort sina fällor ifrån sina skatter och sedan få se på när BÄD plockar ner alla sakerna i sina väskor inklusive den magiska bron av ljus som går att ta fram på beställning.

Skamsen flyger draken iväg med svansen mellan benen.

0 comments

There are no comments yet...

Kick things off by filling out the form below.

You must log in to post a comment.