En Fantastisk Blogg om Rollspel
Random header image... Refresh for more!

Hur man fördröjer tiden

5 comments

1 ZuperCrille { 08.11.14 at 19:15 }

Skeppet de har valt som bas är precis ett sådant som vi själva leta efter, kanske Vutuun kan övertala dem att det är lite för litet för dem nu och att de måste flytta! Nåväl först ska vi ge oss av för att se om vi kan hitta lite delar, av sakerna de behöver tyder det på att skeppet inte har alla funktioner det borde ha.

Oskara får styra den stora pråmen då interplanetiska fordon är hennes sak trotts att Kat protesterar högt. Det visade sig vara ett dåligt val då hon kraschade hela pråmen in i ett skepp för att undvika två imperiella scannerdroids.

Tur jag hade med mig min plasmaskärare så samtidigt de andra letar delar i vårt nyfunna kryptskeppt så arbetar jag och Vutuun med att få fram en tillräckligt stor öppning i skrotet som ramlat ner.

Det visade sig att Vutuun faktiskt kunde jobba, visst hans jobb var att dra i en spak för att sköta kranen men det är mer kroppsarbete han har gjort sedan hmm… ja alltid faktiskt när jag tänker efter.

Delarna hittas och med hjälp av pråmen lyckas vi få sakerna till skeppet, dessvärre har en handelskaravan av Javas redan anlänt och det ser ut som om även de har sakerna som efterfrågats.

Men det är inte mitt problem, Vutuun får se till att sakerna köps av oss istället… nu ska jag duscha vart har jag nu lagt min laminerade ”duschtidning”.

2 Lizzz { 08.11.14 at 21:24 }

Protesterade högljudd att denna promen borde köras av en pilot men för döva öron och om man hade lyssnat så kanske vi inte hade behövt lägga timmar till att försöka ta sig ur ett skepp som totalt kolapsade runt oss och låste in oss som en en konservburk.

Men tålamod är ett måste om någon annan i ens närhet ska kunna lära sig hur man styr en prom av denna kalibern och tålamod är något jag kanske borde skaffa mig. Har jag hört. Tror jag.

Men vi överlevde och det är ju positivt och vi hittade vad vi behövde i allt bråte och det får jag säga känns lite som ett under. Jag menar hur höga är oddsen att allt vi skulle ha skulle finnas på ett ställe och i just det vraket vi kraschlandade i. Ödes makt som försökte rätta till något? Eller säga något?

3 Pazta { 08.11.14 at 23:42 }

Hämta delar uta på denna planeten med giftig luft och skulle man kolla fel väg tar imperiet en, det kan inte vara värre än att sitta här och vänta på Reom ska komma, lite “frisk” luft är ju bra.

Vilket håll tar vi först Vutuun? väst, då tar vi andra hållet tycker jag, och där ska 2 probe droids komma enligt Kat men jag ser inga, jag får köra bakom bråte och bort mot skeppet som Andy ser, vi behöver ju inte precis köra som galningar här för då kommer dom hitta oss. Om nu bara Kat hade förstått det med och slutat dra i spakar så kanske vi inte….. KRASH!

Men se där om jag vrider lite på polariteten där så borde pråmen spinna åt detta hållet samtidigt som jag får stöta i lite till av bråtet som ramlar ner mot oss så tror jag att det blir en bra parkering inne i skeppet där.

Nu är det bara till att leta rätt på vad vi hittar här, dags att utforska skeppet, Andy får leda då hon säger att hon kan detta skeppet och vet var vi ska gå. 5 timmar och vi är fortfarande på “väg” dit, måtte hon hitta rätt snart, 3 timmar senare hittar vi det stora blocket av någonting som tydligen vi ska ha med oss, kan inte vara så svårt att få ut.

Morgon efter ha slitit hela natten så skulle jag behöva en dusch och mat/dryck, men Vutuun säger att han inte har något kvar. Blir några minus igen på han, jag som nästan börjat acceptera han som han är.

Någon annan får styra pråmen nu, jag sätter mig här och vilar.

4 Stefan { 08.11.14 at 23:44 }

Skrotletande… alla verkar entusiastiska inför uppgiften
Conny är exalterad över vad för fräck och förhoppningsviss olaglig teknologi han kan lägga vantarna på, Urglar för vad för fantastiska vintage skepp hon kan hitta, Oskara ser fram emot de farofyllda strapatserna och Andorny Ata drömmer om de fruktansvärda odjur hon nu kan nedlägga som sitt byte.

Själv är jag inte fullt så engagerad, visst det kanske lägger lite krediter i fickan men med tanke på vad vi släpar runt på så känns det som en dålig investering av dyrbar tid.
Visst, ett par timmar utan något att göra verkar få hela gruppen att “ta lite egna initiativ” vilket brukar påverka vår omgivning (och mitt dyrbara rykte) ganska så negativt.
Vi behöver ju inte leta så långt ut från Skräphögsudden, och hur farligt kan det egentligen vara?

-Ett par relativt lugna timmar senare-

HERREGUD VAD FARLIGT!

Urglar lokaliserade ett vrak som kunde vara av intresse, A. Ata ropade glatt att några sökardroider var på väg åt vårt generella håll och laddade nöjt sitt vapen. Oskara försökte desperat att komma i skyll med den stora jawa repulsorbärgningspråmen som vi hade fått till låns och kraschade oss med vilje rakt in i lastutrymmet på vraket med rätt så rejäla skador på person som resultat!
Inte nog med det så kollapsade en skräphög som Oskara listigt rikoschetterat pråmen på och begravde vägen ut.

Conny påpekade omskakat att nu skulle minsann inte sökardroiderna hitta oss… och det är väl förvisso sant men hur tar vi oss nu ut?

Jag och conny påbörjar röjningsarbetet medans de övriga med A. Ata i täten utforskade skeppet i jakt på vitala delar.
Måste sägas att jag blir stolt över deras dedikation till uppgiften oavsett hur mörk situationen ter sig.
Dom borde få medalj.

Det tog timmar, trotts min expertmässiga handläggning, jag fick t.o.m hantera vinschkontrollerna. Mina dagar med manuellt arbete var ju klara, det vart vi väl alla överens om väl?

Tids nog kunde vi alla samlas och bege oss tillbaka till ISOTEC faciliteten. Med pråmen full med skräp och en nöjd Conny T Turbo som fixade och trixade med delarna.

Chefsteknikern Turbo och 1:klass pilot Urglar hade en teori om delarnas användningsområde. Kanske var det så att ISOTEC försökte reparera det gamla skeppet dom uppehöll sig i.
Ett skepp som det skulle tjäna våra behov väl i framtiden…

5 Archker { 08.12.14 at 9:01 }

Äntligen ut på planeten kom vi, ska bli spännande att utforska den i jakt på delarna som tydligen var essentiella.

Unvika Jawas kanske lika bra, de var inte så vänliga vid närkontakt och om inte att där är probes lite längre in vid lovande skrotberg. Tur vi har Oskara som kör, hon är ju helt klart bäst på landfordon.

Ah men där borta, där skymtar där fram ett rött skepp av rätt modell. Oskara, kör du dit? …. Inte så kanske, visst unvika imperiets droids är väl bra men måste du krasha rakt in i skroten så den trillar över oss?

Jaja, stilla ett tag så försvinner det “farliga” där ute. Ändå bra vi krashade in i lastluckan på skeppet vi siktat in oss på nog såg jag en parabol av rätt storlek studsa ner och landa säkert precis innan resten rasade bakom oss.

Jo men gott om tid att utforska skeppet då, det ska väl inte vara några problem. Jag vet ju exakt vad vi letar efter. Undvika de kött-ätande 12-benade dödsspindlarna i kokongen bara. Smyg förbi Kat och Oskara!

Wow vad stort skepp! 5 timmar senare så hmm, jag tror jag gått vilse. Men hmm borde kontakta Conny, inte för att det är teckning här nere men, hur svårt ska det vara att tweaka antennen lite blank metall och göra som en parabol så blir det bättre.

Inga problem! Nu får jag tag i Conny men varför skriker han om radiotystnad du säänder til ett jätteområde? Jasså koppla in in sig på interkommen eller nån sladd här istället? Det är ju inte strippat som allt annat. Att de alltid låter bli sladdarna, konstigt.

Mjajaha allt blir lättare om jag vet vad vi letar efter. Andra änden av skeppet då… Lätt att finna nu men desto svårare att släpa ut transformatorn. Tur man är skarpögd och ser en tidigare scavengertunnel som sparade oss mycket slit. Bra med lite motion!

Men ska bli skönt att vila lite tillbaka hos Isotech. Helt klart sköna killar vi kan lite på här, snart kommer Reom och vi kan få våra krediter!

You must log in to post a comment.